Fake shirt Michael Jordan op Marktplaats te koop aangeboden door "oude bekende" !

30-12-2017

Via mijn netwerk kreeg ik vanochtend een tip dat er weer een "oude bekende" vervalser op marktplaats actief is. Het betreft hier Steven de B. uit Groningen. Eerder heeft deze vervalser op Catawiki zogenaamde autopen handtekeningen verkocht voor originele handtekeningen en heeft Catawiki hem de wacht aangezegd vwbt verkoopactiviteiten. Sindsdien heeft hij meerdere keren zijn alias opnieuw aangepast en de naam van zijn huidige account is Sport Autographs & Memorabilia. Velen zullen hem kennen van zijn voormalige account Oranjeleeuw88. Onder dit account gaf hij tevens lachwekkende nietszeggende certificates of authenticity (COA) uit die hij ondertekende met "president Steven de B" alsof hij een bedrijf had, terwijl niets minder waar is/was. 

Welnu, ik kreeg vanochtend de vraag of ik eens naar de authenticiteit wilde kijken van een item op marktplaats. Een grootschalig verzamelaar van NBA memorabila had nl. dit item gevonden op marktplaats en had direct gezien dat het om een vervalsing ging. Aangezien deze verzamelaar hiervan werk wilde maken vroeg hij mij om een second opinion. Voor de duidlijkheid, het gaat om dit shirt:

https://www.marktplaats.nl/a/verzamelen/sportartikelen-en-voetbal/m1238646125-michael-jordan-gesigneerd-ingelijst-shirt-bulls-nba-jersey.html?c=8c285449651fa109c354bbabe740c1b&previousPage=lr

Hierbij de omschrijving van het kavel: Ingelijst en gesigneerd shirt Michael Jordan, 23. Chicago Bulls NBA. Fraai ingelijst. Geen COA, maar handtekening lijkt mij authentiek. 60x80 cm. Als nieuw, geen schade. Prachtig voor aan de muur. Verkregen via veilingwebsite Catawiki voor 390 euro. Jordan staat bekend als de beste basketballer aller tijden!

Dit item is op Catawiki aangeschaft volgens de heer de B. en dat blijkt als zo ongeveer het enigste wat klopt aan de omschrijving op MP. Mijn tipgever heeft resarch gedaan en had de aankoop van het shirt zo gevonden;

https://veiling.catawiki.nl/kavels/5672041-michael-jordan-chicago-bulls-3d-ingelijste-home-jersey-met-autopen-gesigneerd-+-coa

Exact dezelfde foto's van de Catawiki veiling worden door de B. gebruikt in zijn marktplaats advertentie. Het gaat dus om het identieke product en exact dezelfde handtekening als van de Catawiki veiling. Volgens de B. zou het shirt Euro 390,= hebben gekost maar het Catawiki shirt is slechts verkocht voor Euro 276,= en dat klopt dus niet. Wat echter nog meer niet klopt en waarmee de B. wederom genadeloos door de mand valt is de omschrijving van de Oorspronkelijke Catawiki verkoper onder het shirt, ik citeer: "Met in het rugnummer de originele handtekening van Michael Jordan in het zilver. Gesigneerd met een autopen robotarm machine..." Deze verkoper op Catawiki geeft dus heel duidelijk aan dat het hier niet om een authentieke handtekening gaat maar om een machinaal geplaatste handtekening !! Dat terwijl mijnheer de B. die dus al eerder is "gesnapt"door Catawiki toen hij zelf autopen handtekeningen van Froome en Ibrahimovic verkocht voor originelen (!), hier toch echt aangeeft dat zijn MJ handtekening wel authentiek lijkt.....Los daarvan , iedere serieuze verzamelaar weet van MJ dat hij een Autograph contract heeft met de firma Upperdeck en dat er geen shirt van de Bulls door MJ wordt gesigneerd zonder dat e.e.a. is geregistreerd middels een ligitiem Certificate of Authenticity maar mijnheer de B. claimt hier als enige ter wereld wel een shirt te hebben wat origineel is gesigneerd door MJ maar dan zonder officiele registratie. "Shirt" is overigens een groot woord, het gaat hier ook nog eens om een half doorgeknipt nep shirt zonder de juiste licentie's maar dat terzijde.  Kortom, mijnheer de B. vervalt wederom in zijn oude oplichters gewoontes en ik heb begrepen dat mijn tipgever links en recht hier officieel melding van zal maken en mijnheer de B. hier rechtstreeks op zal aanspreken. Aangezien ik met deze site een groot bereik heb onder Sport verzamelend Nederland publiceer ik dit uit algemeen belang. Koopt u dit item, of welk ander item van de B. dan ook  niet en bespaar daarmee een boel ellende. 

Op de foto's ziet u nog even voor de duidelijkheid 1) boven, de oorspronkelijke Catawiki advertentie en 2) beneden de advertentie van de B. op marktplaats. In de link bij de tekst van de bovenste Catawiki veiling leest u luid en duidelijk dat het om een autopen handtekening gaat. 

De B. is er een meester in om zich van de domme te houden "Ich habe es nicht gewusst" maar hier is geen speld tussen te krijgen. Wordt vervolgd. 

Hulde aan de scherpzinnigheid van deze tipgever en heeft ook u bedenkingen ten aanzien van een bepaalde handtekening laat het ons weten zodat wij zoveel mogelijk verzamelaars kunnen behoeden voor oplichters als de B. 

Collectables Unlimited

Hans Verbakel

 

 

Marktplaats, Luilekkerland voor Vervalsers !!

22-12-2017

Reeds vaker heb ik hier aangegeven dat het op marktplaats vergeven is van de vervalste handtekeningen. Het allergrootste misverstand is dat veel consumenten denken dat als iets op marktplaats staat het ook wel zal zijn gecontroleerd door Marktplaats. Niets is echter minder waar. Neem de proef op de som, krabbel een wazige zelfbedachte handtekening op de pagina van een oud boek, scheur de pagina eruit en bied het te koop aan op Marktplaats onder de noemer: Aangeboden, de handtekening van de Paus. Ik verzeker u dat a) Deze handtekening niet zal worden verwijderd door Marktplaats en b) Er zeker biedingen op zullen komen. Vanzelfsprekend dient u in dat laatste geval melding te maken van het feit dat u met een experiment bezig bent en onder geen enkele voorwaarde een vervalsing wenst te verkopen. 

Een "Prachtig" voorbeeld staat nu ook op marktplaats. Te koop aangeboden de biografie van Louis van Gaal dubbel gesigneerd. Zie de vage krabbels in het bovengedeelte op de foto. Zie daaronder de enige echte authentieke handtekening van Louis van Gaal. Het mooie van zijn handtekening is dat er vrijwel niemand zo consistent en consequent zijn handtekening zet als Louis van Gaal. Deze 2 handtekeningen zijn dus zeker niet van Louis van Gaal maar of van iemand anders of foutieve vervalsingen. 

Dan zult u denken, even een berichtje aan Marktplaats sturen en ze zullen deze advertentie wel verwijderen. Niets is minder waar, je krijgt van marktplaats een standaard bericht retour dat ze je bericht hebben opgeslagen en bij meerdere klachten actie zullen ondernemen. Ik heb in het verleden wel eens 5 goede bekenden uit mijn netwerk gevraagd om allemaal aangifte bij marktplaats te doen van een betreffende fake handtekening en wat denkt u, alle 5 kregen ze dezelfde email als ik; uw bericht is opgeslagen en bij meerdere klachten zullen wij actie ondernemen. Kortom, Marktplaats heeft geen enkel belang om u tegen een vervalsing te behoeden, met wil zo veel mogelijk trafic op haar site, blijkbaar ten koste van alles.

De moraal van het verhaal is dat u dus vreselijk uit moet kijken om "zomaar" zonder enige kennis van zaken een gesigneerd item op marktplaats moet aanschaffen. Doe zelf research, doe vergelijkend waren onderzoek en/of schakel een deskundige in met verstand van zaken zoals Collectables Unlimited, wij kunnen u voor enorme miskoop en teleurstelling behoeden. 

Collectables Unlimited

Hans Verbakel

BEAKING NEWS: Poging tot vervalsing COA's Collectables Unlimited

Het succes van Collectables Unlimited is ook het oplichtersgilde niet ontgaan. Onze Certificaten van Authenticiteit (COA) worden in zijn algemeenheid zeer gerespecteerd vanwege de betrouwbaarheid, garantie en zekerheid. verzamelaars, veilinghuizen en overige retail en distributiekanalen weten dit zeer op waarde te waarderen mede door onze onberispelijke vakkennis gecombineerd met bijna 40 jarig ervaring en specifieke expertise op het gebied van vaststellen van authenticiteit van Sports Memorabilia, Collectables en handtekeningen. 

Doordat onze certificaten meer dan uitstekend staan aangeschreven zijn wij zeer recentelijk op een schokkende ontdekking gestuit. U ziet op de foto's (de bovenste 2) onze voor- en achterkant van de certificaten die wij gebruiken. Ieder certificaat wordt geregistreerd op naam, item, datum, aankoopbedrag en krijgt een hologram gedrukt certificaatnummer. Bovendien wordt het certificaat en het gekochte item voorzien van onze unieke exclusieve hologramsticker zodat te allen tijde causaal verband tussen beiden kan worden aangetoond.  

De onderste foto betreft een vervalsing. De Vervalser heeft niet de exacte layout vervalst maar heeft textueel vrijwel alles een op een overgenomen en bovendien het certificaat ondertekend met onze bedrijfsnaam (Collectables Unlimited) en voorzien van een niet bestaande naam Roque Cruz Ph. D. Bovendien is het certificaat afgegeven op een schilderij en daar hebben wij in het geheel geen expertise in !! Kortom dit certificaat wil meeliften op onze goede naam en suggereren dat wij dit hebben afgegeven. Er is hier dus sprake van een combinatie van oplichting, bedrog, plagiaat, laster, en een inbreuk op het portraitrecht. 

De heer Erik Wesselink heeft dit certificaat in bezit en emailde mij om te vragen of hij de contactgegevens van de heer Roque Cruz Ph. D mocht hebben aangezien hij hem enkele vragen wilde stellen. Na correspondentie over en weer vertelde de heer Erik Wesselink mij uiteindelijk dat het een "geintje van zijn tante" was geweest. Ik heb hem expliciet gevraagd mij de gegevens van deze tante te overleggen maar de  heer Erik Wesselink vond mijn reactie erg overdreven, het was tenslotte een geintje geweest en weigert de gegevens van zijn tante te overleggen. Deze heer Wesselink vindt blijkbaar het strafbaar maken aan  een combinatie van oplichting, bedrog, plagiaat, laster, en een inbreuk op het portraitrecht en het in diskrediet brengen van mij zorgvuldig opgebouwde reputatie en goede naam een "geintje". Ik noem hier de naam van de heer Wesselink expliciet aangezien ik anderen uit maatschappelijk belang wil waarschuwen voor de "familie geintjes" waarin blijkbaar participeert .Let dus extreem goed op als u de naam Erik Wesslink tegenkomt in combinatie met certificaten en/of kunst. Dat ik dit zeer hoog opneem moge duidelijk zijn en in overleg met mijn advocaat zullen wij ons dan ook beraden op nadere stappen en aangifte bij de politie gaan doen. Mocht u twijfels hebben over een certificaat op naam van Collectables Unlimited neem dan altijd ter verificatie contact met ons op. Onze waterdichte database geeft u binnen 10 seconden antwoord

Collectables Unlimited

Hans Verbakel 

 

New in our Webshop; Max Verstappen T-Shirt size L RB 2017 hand signed

New in our Webshop; Max Verstappen T-Shirt size L RB 2017 hand signed incl. original tags. Only 1 available. Take a quick look !

Update "Bargain and Koopjes" corner and introduction Exclusive Selection

28-10-2017

Vandaag hebben we een grote update geplaats in de "Bargain and Koopjes" selectie. Neem een kijkje, we hebben (gesigneerde) items van Max Verstappen, Michael Schumacher, Lewis Hamilton, Zico, Platini, Bergkamp, Kobe Bryant, Muhammad Ali, Michael Jordan etc etc. 

Wij hebben eveneens de "Exclusive Selection" geintroduceerd. Hier tref je authentic Team gesigneerde shirts aan. Normaal gesproken zee moeilijk te verkrijgen maar vanzelfsprekend hebben wij een aantal prachtige exemplaren op voorraad. Ga naar de homepage en druk op de "Exclusive Selection" knop en maak kennis met onze collectie !

ENG

Today we have updated the "Bargain and Koopjes"corner. You will find here Sports Memorabilia under Euro 100. Go take a look, we have (signed) items from Max Verstappen, Michael Schumacher, Lewis Hamilton, Zico, Platini, Bergkamp, Kobe Bryant, Muhammad Ali, Michael Jordan etc etc. 

NL

We have also introduced the Exclusive Selection. Here's you'll find extreme rare team signed jersey's. Normally verry hard to find genuine team signed jersey's but of course we have a few nice legit items. Go to the homepage and push the Exclusive Selection button and meet our collection !

Collectables Unlimited

Hans Verbakel

Uitbreiding verkoop Collectables Unlimited

25-10-2017

NL

Op veler verzoek hebben wij sinds vandaag onze distributie van Sports Memorabilia items uitgebreid. Tot vandaag verkochten wij onze bijzondere items voornamelijk via gerenomeerde veilingsite's en (zeer beperkt) wat exclusieve items via onze eigen webshop. Hier gaan we ook vooral mee door op basis van de kwaliteit die u van ons gewend bent. Op de homepage van onze website via de buttons "Webshop" en "Veilingaanbod" ziet u ons actuele aanbod van bijzondere Sports Memorabilia items. 

Mede naar aanleiding van veel vragen van onze vaste klantenkring en prospects, hebben wij ons assortiment uitgebreid met een "Bargains and Koopjes" corner. De items die wij hier aanbieden hebben een prijsrange tussen de Euro 20 en maximaal Euro 100,= en lenen zich dus uitstekend voor een cadeau, relatiegeschenk of simpelweg voor een uitbreiding van je eigen collectie. Deze items worden dus niet geveild maar kunnen tegen een vaste prijs worden gekocht. Nieuwsgierig geworden ? Neem gerust een kijkje op de homepage onder de "Bargains and Koopjes" button . Het assortiment zal in de aankomende dagen verder worden aangevuld en uitgebreid. 

ENG

 

Sice today we have expanded our Sports Memorabilia items distribution. Untill today we sold our merchandise trough well known auction sites and also limited,  only exclusive items throught our own webshop. This will not change, we will continue this in future with the quality you are used to. Go to our homepage and use the buttons "webshop" and "Veilingaanbod" for actual stock Sports Memorabilia.

 

Because we have been asked for this many times by our clients and prospects, we have expanded our Sports Memorabilia distribution with a new category "Bargains and Koopjes".  The items which you will find here have a price range between Euro 20 and Euro 100. These items are very suitable for example for presents, business relation gifts or just for expanding your own collection. To be clear, these specific items will not be sold to the highest bidder but are just for sale against a fixed price, you can "buy them now". Curious ? just take a look at our homepage and push the button "Bargains and Koopjes" We will expand this stock in the next couple of days.

 

Collectables Unlimited

Hans Verbakel

Cowboys en Outlaws.....

12-10-2017

Op de website van een Nederlands bedrijf dat doet in gesigneerde sports memorabilia las ik recentelijk dat men van mening is dat er op de markt voor gesigneerde merchandising en memorabilia er veel ‘cowboys’ actief zijn. Deze personen zouden bij het stadion en trainingsvelden "zwerven" in de hoop daar handtekeningen te kunnen bemachtigen. Ik noem het bedrijf dat hier laatdunkend over schreef gemakshalve X.

Personen die dus  de moeite nemen om hun handtekeningen zelf (met liefde en passie) te bemachtigen en al dan niet door te verkopen worden door X afgeschilderd als "Cowboys" terwijl hier niets maar dan ook niets onrechtmatig aan is en dus ook volledig wettelijk is toegestaan. Omdat deze eigenhandig bemachtigde items vervolgens op een veiling vanaf Euro 0,= te koop worden aangeboden, heeft een echte fan met een kleinere beurs de kans om zo'n uniek item te bemachtigen tegen een reele schappelijke prijs. Het voordeel is daarbij dat hij een handtekening krijgt die vrijwel altijd met aandacht is gezet en waar moeite voor is gedaan om deze te verkrijgen. En een fatsoenlijk bedrijf geeft eveneens garantie op zijn producten, daarin is X zeker niet uniek. Desondanks zijn deze verzamelaars/verkopers toch "Cowboys" volgens X.   

X organiseert zelf of in samenwerking met Engelse collega's signeersessie's met de sporters. De betreffende topsporter gaat dan in een besloten sessie aan een tafel zitten en signeert op de automatische piloot alles wat hem wordt voorgeschoteld. Hiervoor vraagt de betreffende topsporter een substantiele gage waar een gemiddelde voetbalfan van achterover valt. Aangezien deze topsporters over het algemeen reusachtige salarissen hebben, wordt hun bankrekening door deze sessie's nog hoger. Iemand zal deze rekening moeten betalen, dus  X verkoopt deze items vervolgens zelf ook weer door. Om een voorbeeld te noemen, een ingelijst shirt van Lionel Messi kost bij X Euro 999,=. Vervolgens moeten er allerlei partijen overvloedig uit deze ruif mee eten, om te beginnen X zelf en de betreffende sporter en zijn management, eventueel ook de club, de lijstenmaker en de eventuele distributiekanalen. Kortom, degene die dat gelag onder aan de streep moet betalen is die supporter die heel graag een gesigneerd shirt van zijn favoriete speler wil hebben. Iedereen mag van mij geld verdienen, ook X, maar ga niet arrogant van de toren lopen blazen dat verzamelaars en handelaren die zelf hun koopwaar bemachtigen en daarmee een hele dure tussenschakel (signeersessie) uitschakelen "cowboy's" zijn terwijl X zelf zijn klanten een poot uitrukt door Euro 999,= te vragen voor iets wat materiaal inkooptechnisch niet meer kost dan Euro 250,= (Euro 75 voor een shirt en Euro 175,= voor een fatsoenlijke lijst) Het klopt, zoals X stelt, dat veel zelfverzamelende verkopers hun waar verkopen op o.a. Ebay, Marktplaats en Catawiki, maar laten Catawiki en Marktplaats nu net 2 distributiekanalen zijn waar ook X zelf actief is.... Bovendien getuigd het van zwakheid om je concurrenten, (waar X blijkbaar heel veel last van heeft) publiekelijk ongefundeerd "cowboys" te noemen. X zou uit moeten gaan van eigen kracht in plaats van minachtend te doen over haar concurrenten, consumenten prikken hier nl. dwars doorheen en keren zich tegen dit soort misplaatst arrogant minachtend gedrag. Als zelfverzamelende verkopers door X dus Cowboys worden genoemd dan benoem ik bij deze X tot Outlaws...

Collectables Unlimited

Hans Verbakel

 

UPDATE: 14.10.2017

Gezien het massaal aantal reactie's dat ik heb gekregen (waarvoor mijn dank) van klanten en prospects op bovengenoemd stuk, zijn er blijkbaar veel meer sportliefhebbers die het hartgrondig met mij eens zijn en blijkbaar veel meer waardering hebben voor onze onorthodoxe wijze ("met onze poten in de klei") van verzamelen van handtekeningen waarbij iedere potentiele koper kans heeft om zo'n object aan te kunnen schaffen (bieden vanaf 0 euro) De allermooiste reactie kwam van R.G. uit A: "Hans, trek je niets aan van dit soort jaloerse bullshit, jij bent geen cowboy maar de Sheriff". Nogmaals dank allen, dit geef enorm veel energie om nog een paar tandjes bij te schakelen.

Diego Maradona in Brabant (Mielo) Kans bij uitstek !

09-08-2017

Sinds deze week verblijft Diego Maradona, volgens velen de beste voetballer aller tijden, in het Brabantse Mierlo. Hij is hier op trainingskamp met zijn ploeg FC Fujairah. Een uitgelezen kans om hem te ontmoeten alhoewel Pluisje zeker niet de gemakkelijkste is als het om handtekeningen of selfies geven gaat. Afhankelijk van zijn humeur is hij de meest benaderbare sporter of de grootste nachtmerrie ter wereld voor een verzamelaar, waarbij eerlijkheid gebiedt te zeggen dat dat laatste, naarmate de jaren verstrijken de overhand aan het krijgen is. Ik schaar Maradona (uit ervaring) in de moeilijkste categorie samen met John McEnroe en Emerson Fittipaldi als het om sportpersoonlijkheden gaat die het al dan niet geven van een handtekening of selfie direct afhankelijk laten zijn van hun humeur. Desalniettemin is het toch voor mij altijd een mooie uitdaging om resultaat te boeken bij deze categorie wereldberoemde sporters en geeft het een kick als het dan toch weer, zoals nu, is gelukt. Het is vaak werken onder moeilijke en lastige omstandigheden met beveiliging, afgesloten area's en hekken, grote hordes mensen en "mensen mijdende" beroemdheden en als tip van de sluier wil ik nog wel kwijt dat je niet hetzelfde moet doen wat de "grote massa" doet (voor de ingang gaan staan wachten) want dan is de kans op resultaat minimaal. Ben creatief, er leiden meerdere wegen naar Mierlo, die vaak veel meer kans op succes geven en daarbij kan ik niet ontkennen dat ervaring en een goed netwerk een belangrijke rol kunnen spelen. 

P.S. Oh ja, Maradonna is jaren geleden strafrechtelijk veroordeeld omdat hij op een groep fans en journalisten had geschoten met een wapen. Voor iedereen die hem dus nog wil bezoeken, wens ik je alvast veel succes en sterkte 

WildTips

Collectables Unlimited

Hans Verbakel

Zijn PSA/DNA en JSA certificaten (COA's) waterdicht ?!

06-08-2017

Ik krijg de laatste tijd veel vragen of het verstandig is een item te laten certificeren in USA bij "worldleading company's" als PSA/DNA of JSA. Vooropgesteld, zij werken met de nieuwste technieken en hebben verschillende expertises in huis. Je dient natuurlijk wel met behoorlijke kosten rekening te houden plus vanzelfsprekend dubbele verzendkosten. Hebben zij het altijd bij het juiste eind ? Een Amerikaanse verzamelaar nam de proef op de som en stuurde 100 origineel door hem persoonlijk face to face verkregen handtekeningen naar  PSA/DNA toe. Dus over de authenticiteit van deze items kon geen misverstand zijn. Wat schetste zijn verbazing ? PSA/DNA keurde 15% van de handtekeningen af  en JSA keurde zelfs 60% af ! Nu is een steekproef van 100 items statistisch gezien natuurlijk niet waterdicht maar toch zegt het weldegelijk iets over mogelijke foutkansen. Logisch, aangezien handtekeningen beoordelen (nog) geen exacte wetenschap is. Is PSA/DNA JSA dan geen betrouwbaar instrument ? Dat is te kort door de bocht om zo te stellen, uit de steekproef blijkt echter wel dat deze methodes simpelweg niet foutloos zijn en je er dus niet blind op kunt vertrouwen dat de uitslag, de juiste is. Zolang je dit dus in je achterhoofd houdt  is het een prima manier om je item te laten certificeren of te laten controleren. Handtekeningen die in de haast zijn gezet lenen zich niet echt voor een certificering aangezien er bij twijfel of afwijkingen altijd begrijpelijkerwijs uit voorzorg zal worden afgewezen. Autopen handtekeningen en gedrukte handtekeningen zullen vrijwel altijd wel door PSA/DNA en JSA worden gevonden.  

Collectables Unlimited

Hans Verbakel

Marktplaats verkoper Fenna Top

Er is weer nieuws te melden over notoire verkoper van Max Verstappen vervalsingen Fenna Top. In een eerder bericht op deze site heb ik de handelswijze van deze verkoper besproken. Een dozijn valse Max Verstappen items heeft deze verkoper op Marktplaats verkocht vrijwel allemaal met een COA van een niet bestaande postbusfirma in Gibraltar. De gemene deler van deze items was dat ze allemaal knettervals waren. Meerdere keren is deze verkoper hier over aangesproken. Marktplaats is hierover geinformeerd, maar die doen hier zoals iedereen weet niets aan. Ook het management van Max is hierover ingelicht. Deze verkoper verkocht op enig moment een vervalsing aan het zoontje van een advocaat. Ik heb hier met de advocaat meerdere keren over gesproken en ben vervolgens gaan publiceren uit algemeen belang met naam en toenaam om potentieel geinteresseerden te waarschuwen om niet bij deze verkoper af te nemen en daarmee een kat in de zak te voorkomen. Honderden euro's heeft hij willens en wetens, vaak onschuldige kinderen, afgetroggeld en hiervoor in plaats kregen zij een foto met nep handtekening met een waarde van nog geen Euro 0,50. Meerdere keren is verkoper hiervoor gewaarschuwd en heeft hij een rookgordijk trachten op te trekken door van Alias te veranderen en zijn woonplaats fictief aan te passen. Desalniettemin wisten wij binnen de kortst mogelijke periode deze verkoper weer te traceren. Waarschijnlijk is het schip met vervalsingen nu op en nu stalkt deze verkoper mij met de mededeling dat hij niets meer zal verkopen en ermee zal stoppen en uit hij continue beledigende teksten naar mij toe. Hij wil zijn naam van mijn site heben verwijderd omdat hij hierop wordt aangesproken. In een eerder stadium heeft hij dit verzoek eveneens geuit en toen hebben wij hem het voordeel van de twijfel gegeven en de betreffende informatie verwijderd. Nadien is hij echter vrolijk verder gegaan met het verkopen van vervalsingen. Maandenlang heeft hij mijn verzoek tot verwijderen van vervalsingen vervolgens genegeerd en nu zijn voorraad op is zegt hij zijn leven te beteren. Zo werkt het dus niet, zeker niet nadat hij eerder zijn woord niet is nagekomen.  Een reden temeer voor mij om nu echt door te pakken. Ik heb inmiddels al een lijst me 5 gedupeerden (waaronder de gedupeerde advocaat) van deze verkoper die allemaal aantoonbaar een vervalsing van deze verkoper hebben gekocht. Ik roep iedereen op die in het verleden een handtekening van deze verkoper heeft gekocht (met name van Max Verstappen) zich bij mij te melden. We zullen de handtekening zelf persoonlijk beoordelen en middels een second opinion laten checken en zullen bij geconstateerde valsheid collectief aangifte van oplichting en valsheid in geschrift doen. Wij hebben uiteraard reeds een dossier met voorbeelden in bezit en zullen die eveneens tot inzet van het geheel maken. Iemand die kleine kinderen willens en wetens oplicht en vervolgens meent anderen te moeten beledigen en stalken moet en zal gestopt worden. Meld u dus !

Collectables Unlimited

Hans Verbakel  

Vervolg Nep handtekeningen uit China via Aliexpress

15 juni 2017

In aansluiting op mijn vorige artikel, wellicht ten overvloedde onderstaande aanvulling;

Uiteraard heb ik de verantwoordelijke veilingmeester van Catawiki over dit fenomeen gebriefd en een overzicht van stijl, vervalsingen en kenmerken ter beschikking gesteld. Los daarvan controleer ik alle nieuwe veilingen zodra de kijkdagenlijst uitkomt en tip ik de veilingmeester mocht er nog een tussendoor schieten. Mochten de zogenaamde slimmerikken" uit het oplichtersgilde denken nog snel even wat fake spul uit China te bestellen en het aan te bieden op Catawiki da zullen die van een koude kermis thuis komen en zijn de gevolgen en de consequentie's voor henzelf.

Ook Marktplaats is op de hoogte gebracht evenals Ebay. Mocht u een handtekening willen kopen schakel dan altijd een deskundige als Collectables Unlimited in. Wij behoeden u voor dit soort miskopen.

Collectabled Unlimited

Hans Verbakel

 

 

Nep Handtekeningen uit China via Aliexpress !

7 juni 2017

Reeds geruime tijd is het mogelijk om online in China ale mogelijke namaak artikelen te krijgen die je maar kunt bedenken. Neem daarbij in acht gratis verzending, en voila, de marktplaatsen en Ebay's van deze wereld staan vervolgens ook vol met deze geimporteerde zooi.   

Alles wat je maar kunt bedenken in de nep variant wordt daar aangeboden en dus is de allerlaatste trent dat men ook "originele handtekeningen verkoopt, helaas zo nep als maar zijn kan. Allemaal items zonder garantiebewijs en zonder Certificate of Authenticity (COA)  Kijk maar een bijvoorbeeld op deze link:

https://www.aliexpress.com/store/1866033?spm=2114.10010108.100005.1.5w1q8p

Maradona, Zlatan, Ronaldo, Messi, Federer, Neymar, Nadal, Djokovic, etc etc worden daar in veelvouden aangeboden tegen een vaste prijs van 29.99 usd incl verzending. Hier gaat duidelijk het oude chinese internet spreekwoord op "If an offer seems to good to be true, it probably is..." Allemaal handmatig geplaatste vervalste handtekeningen, zoveel als je maar wilt. In ons land zwaar verboden en gekwalificeerd als oplichting en valsheid in geschrifte. In China mag echter klaarblijkelijk alles. Willens en wetens wordt deze nepzooi massaal uit China ingekocht om vervolgens op Ebay, Marktplaats etc te worden doorverkocht voor authentiek, soms voor honderden euro's. Een reden temeer om origineel gesigneerde items enkel via een betrouwbaar adres aan te schaffen voordat ook u een kat in de zak koopt. Een proffessional als Collectables Unlimited weet exact waarop men moet letten en zal u te allen tijde behoeden voor een grote miskoop. U kunt ons inschakelen voor de beoordeling op authenticiteit van deze goederen of de aankoop van echte authentieke items inclusief volledige garantie en Certificate of Authenticity (COA)

Collectables Unlimited

Hans Verbakel    

Collectables Unlimited introduceert 5 Super Deals !

02-06-2017

Vanaf vandaag bieden wij in onze webshop 5 Super Deals aan tegen een bijzonder aantrekkelijke prijs. Zodra er een of meerdere aanbiedingen worden verkocht vullen wij de shop weer direct  aan tot 5 stuks. De 5 eerste kopers geven wij daarnaast gratis nog een extra Sports Memorabilia verrassing t.w.v. Euro 50,=.   Ga naar www.collectables-unlimited.nl en klik op webshop voor het eerste overzicht met Super Deals !

Collectables Unlimited

Hans Verbakel

Account SportsmemorabiliaNL

08-03-2017

Op 23 september van het afgelopen jaar schreef ik hier over aanbieder "Sportsmemorabilia". Deze aanbieder wijzigde met de regelmaat van de klok haar handelsnaam op allelei handelsplatformen. De meest mooie exotische namen zoals JOLLYCOEUR, OLIVI, BONFIRE, SALINERO en MANON en SPORTSMEMORABILIA etc etc hebben in kort tijdsbestek synoniem gestaan voor dit account. Inmiddels is wederom nu de naam van het account gewijzigd in SportsmemorabiliaNL. Dus voor de duidelijkheid, SportsmemorabiliaNL is dezelfde aanbieder die eerder achter de accounts JOLLYCOEUR, OLIVI, BONFIRE, SALINERO, MANON , SPORTSMEMORABILIA etc etc zat. Laat uzelf dus niet verbinden door dit rookgordijn.

Collectables Unlimited

Hans Verbakel   

COA A1 Sports Memorabilia

15.02.2017

Een van de grootste bedrijven die Sports Memorabilia verkoopt zit in Engeland gestationeerd, A1 Sporting Memorabilia genaamd. Dit bedrijf verkoopt veel mooie  gesigneerde items. Bij alle aankopen die je  doet via A1 Sports Memorabilia krijgt de koper een Certificate of Authenticity, kortweg COA aangeboden. Dit is in feite het garantiebewijs behorend bij de betreffende aankoop. Al eerder schreef ik in deze rubriek over de do's en don't's van een COA maar vooral ook over de valkuilen die je daarbij kunt tegenkomen.

Zeer recent vroeg een goede relatie van mijn bedrijf mij om advies vroeg inzake een op Ebay aangekocht gesigneerd voetbalshirt met COA van A1 Sports Memorabilia. Wat was het verhaal ? Mijn relatie kocht op Ebay een gesigneerd voetbalshirt met een COA van A1 Sporting Memorabilia. Dit shirt was oorspronkelijk door een verzamelaar rechtstreeks bij A1 Sports Memorabilia gekocht maar na een aantal maanden weer verkocht omdat hij een nieuwer model shirt van zijn idool wilde. Het shirt werd dus verkocht op Ebay en mijn client had daarbij het hoogste bod. Mijn client ontving netjes het shirt inclusief COA echter het COA zag er wat afwijkend uit ten opzicht van hoe normaliter een COA van A1 Sports Memorabilia eruit ziet, dus er ontstond lichte twijfel bij mijn  client over de authenticiteit vandaar dat hij mijn hulp inschakelde. Ik heb het shirt en COA onderzocht. Het lastige is dat A1 Sports Memorabilia geen causaal verband maakt tussen item en COA. Bij bv. PSA/DNA en JSA items zie je dat er op zowel shirt als COA een hologramsticker zit geplakt om causaal verband tussen beiden in alle gevallen aan te kunnen tonen. Dit vergemakkelijkt het authentificatie proces aanzienlijk. A1 Sporting Memorabilia doet dat niet dus hypothetisch zou ieder willekeurig shirt bij het COA kunnen horen. Dit vergt dus extra zorgvuldigheid bij de beoordeling van de handtekening. Na uitgebreid onderzoek was mijn conclusie dat het om een 100% authentieke handtekening ging van de betreffende topsporter. Het COA daarentegen week behoorlijk af van de COA's die ik normaliter ken van A1 Sports Memorabilia, een registratienummer ontbrak, een hologramsticker ontbrak eveneens, kortom genoeg duidelijke aanwjzingen om hier opheldering over te vragen.  Om het hele plaatje compleet te krijgen heb ik mijn client dan ook geadviseerd om een scan van het COA te maken en deze op te sturen naar A1 Sports Memorabilia met het verzoek aan hen om te bevestigen dat het betreffende COA ook daadwerkelijk door A1 Sports Memorabilia was uitgegeven. Tot mijn grote verbazing kwam onderstaan antwoord retour van A1 Sporting Memorabilia (ik citeer uit de oorspronkelijke mail die naar mijn client is gestuurd)

  "Sorry, we cannot verify or comment on items or certificates issued from third party sellers". en "Sorry, if the item was not purchased from us directly we have no way of verifying the item"

Met andere woorden, op het moment dat je items met een COA van A1 Sports Memorabilia aanschaft bij een andere aanbieder dan A1 Memorabilia rechtstreeks zijn ze niet bereid vragen over jouw item te beantwoorden en zulen ze de authenticiteit van jouw COA, waar A1 Sporting Memorabilia boven staat, niet willen bevestigen, sterker nog, ze zullen uberhaupt geen vragen over dit item beantwoorden. De garantie die er dus op deze items zit is een wassen neus en enkel voorbehouden aan de 1e koper die het item ook nog eens rechtstreeks bij A1 Sports Memorabilia heeft aangeschaft. Van ieder andere koper die niet rechtstreeks bij A1 Memorabilia zijn item heeft gekocht worden vragen simpelweg niet beantwoord en wordt je simpel de deur gewezen.In mijn professionele opvatting een zeer onwenselijke situatie en een zeer klantonvriendelijke benadering. Bijkomstig probleem is dat hierdoor het vermoeden dat er iets niet aan deze aankoop klopt enkel wordt versterkt, immers waarom zou A1 Sporting Memorabilia niet even simpel kunnen bevestigen dat het betreffende COA  in casu van hen is of niet. Een simpel ja of nee volstaat en brengt direct duidelijkheid maar A1 Sporting Memorabilia weigert hier antwoord op te geven en zaait daar bewust of onbewust alleen maar tweifel mee. Kortom, ben je van plan een gesigneerd shirt te kopen en weet je nu al zeker dat je dit shirt nooit zult doorverkopen dan kun je gerust bij A1 Sporting Memorabilia kopen. De spullen opzichzelf zijn gewoon mooi. Als je echter niet zeker weet of je de aankoop je leven lang zult houden en er een kans bestaat dat je dit item nog ooit zelf zou willen doorverkopen dan adviseer ik je om niet bij A1 Sporting Memorabilia te kopen. Immers, als je je item met je A1 COA doorverkoopt krijgen (potentiele) kopers achteraf geen informatie over het item van A1 Sporting Memorabilia en kan er dus niets gecheckd worden. Daardoor kun je zelf als verkoper dus achteraf flink in de problemen komen.

Collectables Unlimited

Hans Verbakel 

 

 

Update: Handtekeningen "Expert" Catawiki

10.02.2017

In vervolg op mijn bericht van 4 februari jl. en de daarbij horende klacht inclusief argumenten en bewijsmatriaal, die ik heb ingediend op Catawiki over de externe schriftexpert het volgende.

Naar aanleiding van mijn bezwaar zijn de in eerste instantie ten onrechte afgewezen gesigneerde shirts van Robin Van Persie, Jean Mari Pfaff en Paul van Himst alsnog goedgekeurd na heroverweging en herbeoordeling. Alle credits hiervoor gaan uit naar de betreffende veilingmeester Voetbal in casu die hiervoor zijn nek heeft uitgestoken. Het siert Catawiki dat men bereid is om grenzoverschreidend te kijken in dit soort zaken en durf terug te komen op een eerdere beslissing. Mijn mening over de extern ingehuurde schriftexpert(s) waar Catawiki gebruik van maakt blijft echter onveranderd. Niet terzake deskundig en onvoldoende kennis van zaken.

Collectables Unlimited

Hans Verbakel 

Update: Valse Max Verstappen handtekeningen op Marktplaats

08.02.2017

In vervolg op mijn bericht van 7 februari jl.  over de 5 aangeboden valse Max Verstappen handtekeningen met COA van een postbusfirma uit Gibraltar aangeboden door verkoper "Verkoping" uit Putten op Marktplaats het volgende;

Zoals verwacht heeft deze persoon na het lezen van mijn verslag op mijn website razendsnel de handelsnaam "Verkoping" op Marktplaats gewijzigd in "collectableszoekt*****". Ook de plaats is gewijzigd van Putten in Voorthuizen. Deze verkoper tracht een rookgordijn op te werpen door deze wijzigingen door te voeren en gewoon door te gaan met het verkopen van vervalsingen met vermeende garantie (ongeldig COA) Wij blijven deze verkoper volgen en zullen u op de hoogte houden van de komende wijzigingen in zowel handelsnaam als plaats die ongetwijfeld weer snel zullen volgen. Een ding blijft echter hetzelfde en dat is de naam van deze aanbieder, Fenna Top uit Putten !

 

Collectables Unlimited

Hans Verbakel

Wederom valse handtekening Max verstappen op Marktplaats door verkoper "Verkoping uit Putten"

7.2.2017

Reeds eerder heb ik melding gemaakt van verkoper "Verkoping" uit Putten, die achter dit account zit. Talloze valse Max Verstappen handtekeningen worden door deze persoon aangeboden en ook nu weer 5 (!) stuks zoals op de foto is te zien. Al deze items zijn voorzien van een letterlijk waardeloos Certificate of Authenticity (COA) een zelfgefabriceerd A4'tje met daarop de "gegevens" van een niet bestaande postbusfirma op Gibraltar. Beste mensen laat je niet foppen, zo'n waardeloos vod papier maak van een valse handtekening nog geen echte. Doe je huiswerk en je zult zien dat deze handtekeningen compleet niet authentiek zijn. Deze koper is meerdere keren hierop geattendeerd maar blijft doorgaan met het verkopen van deze troep. Van marktplaats is bekend dat ze hier niets verder aan doen en u krijgt garantie tot aan de deur. Meerdere gedupeerden hebben zich bij mij gemeldt en zijn hun geld gewoon kwijt want de waarde van het COA blijkt achteraf in alle gevallen gebakken lucht te zijn. Heel schreinend was het verhaal van een vader (nota bene een advocaat) die voor zijn zoontje een gesigneerde foto van Max Verstappen dacht te hebben gekocht en die achteraf moest vertellen dat de handtekening vals was. Kijk dus uit voor deze notoire vervalsingen  en laat bij twijfel altijd checken wat u koopt door een deskundige zoals bv. Collectables Unlimited.

 

Collectables Unlimited

Hans Verbakel

 

 

Handtekeningen "Expert" Catawiki

4 februari 2016

In toenemende mate wordt ik geconfronteerd met vragen over de schriftexpert die door online veilinghuis Catawiki wordt ingehuurd om op de Voetbal veiling de authenticiteit van handtekeningen vast te stellen. Deze vragen zijn afkomstig van kopers en verkopers die bedenkingen hebben bij de expertise en deskundigheid van deze expert. Zelf heb ik, uit ervaring gesproken, ook ernstige bedenkingen bij de kwaliteiten van deze expert omdat er met de regelmaat van de klok door mij aangebrachte handtekeningen die persoonlijk (d.w.z. eye to eye) zijn verkregen door deze expert worden gekwalificeerd als "Onze schriftexpert kan de authenticiteit van de verstrekte handtekening niet bevestigen. Daarom kunnen we dit kavel niet accepteren" Dit is zeer frustrerend voor mij als professionele verkoper aangezien de authenticiteit van deze items bij voorbaat voor 200% vaststaat omdat de handtekening(en) persoonlijk eye to eye zijn verkregen. Blijkbaar wordt er dus vanuit een onbereikbare ivoren toren beslist of een item al dan niet authentiek is door een anonieme bron.  Catawiki houdt de naam van de schriftexpert "geheim" zodat er dus ook niet over en met hem gecommuniceerd kan worden. Met grote regelmaat heb ik deze expert al opgrove  fouten kunnen betrappen met als klap op de vuurpijl een door hem afgekeurde handtekening van Paul van Himst, die later door de persoonlijk secretaresse van Van Himst is herroepen omdat zij zelf bij het zetten van de handtekeng aanwezig was geweest. Deze handtekening is na deze bevestiging alsnog opgenomen in de Catawiki veiling dus hulde aan de veilingmeester. Ook heeft de expert autopen handtekeningen goedgekeurd en als authentiek bestempeld, waar ik nadien Catawiki op heb moeten wijzen. Aangebrachte handtekeningen via een van de betrouwbaarste adressen in Uk Exclusive Memorabilia werden eerst allemaal afgewezen, maar na een klacht mijnerzijds alsnog tot de veiling toegelaten en zo kan ik nog tientallen voorbeelden van fouten opnoemen. Zoals bijvoorbeeld een item dat eerst door de expert wordt goedgekeurd voor veiling en als maanden later de koper dit item zelf weer wil verkopen wordt plots exact hetzelfde item afgekeurd op authenticiteit. Bijkomstig probleem is dat de expert geen idee heeft hoe de evolutie in het tijdsverloop van een handtekening verloopt. Om een willekeurig voorbeeld te noemen ter verduidelijking, de handtekening van Muhammad Ali was 15 jaar geleden compleet anders (groote, schuinte, lengte, dikte etc) dan in zijn laatste levensjaar. Als je dus weet wanneer een bepaalde handtekening is gezet dan dient die handtekeng te passen bij dat tijdsbeeld. De laatste jaren signeerde Ali klein en bibberig (vanwege de ziekte van Parkinson), 15 jaar geleden signeerde hij volledig dik en met een flow. Als je dit verloop niet kent kun je dus geen eerlijk oordeel vellen over de authenticiteit. Ik kreeg zelf pas een handtekening onder ogen ter beoordeling die begin 2016 zou zijn gesigneerd en die eruitzag zoals Ali ze schreef in 2000, vloeiend zonder bibbers en lang. Zo'n handtekening kan natuurlijk nooit authentiek zijn. 

Ik kreeg eerder eerder deze week een afkeuring op een persoonlijk door mij ontvangen handtekening van Robin van Persie in 2008. Robin signeerde in die periode mooi vloeiend en schreef vrijwel zijn hele naam voluit. Dat doet hij tegenwoordig niet meer, veelal signeert hij met zijn initialene RVP en daaromheen een ovaaltje. Op de foto hiernaast zie je bovenaan de handtekening van Robin van Persie die ik persoonlijk van Robin heb gekregen en op Catawiki heb aangeleverd en die is afgekeurd door de expert.  In het midden zie je een vrijwel gelijke (aan de bovenste foto) handtekening van Robin van Persie. Dit betreft echter een gedrukte handtekening die op een shirt uit 2006 door de KNVB is uitgebracht. Dit is dus perfect vergelijkingsmatriaal als het om vaststellen van authenticiteit gaat immers het is een officiele (welliswaar gedrukt) handtekening van Robin van Persie zoals hij die in 2006 schreef.  Als je de bovenste en de middelste foto's dus goed bekijkt dan kan je zelfs zonder verstand van zaken vaststellen dat de bovenste handtekening 100% origineel is. De onderste foto is de handtekening van Robin van Persie zoals hij hem schreef tijdens zijn Manchester periode. Zoals je duidelijk kunt zien een sterk ingekorte en vereenvoudigde handtekening. Als je deze laatste handtekening als referentie matriaal om authenticiteit vast te stellen van een handtekening uit 2006 zoals deze expert blijkbaar doet dan begrijp je niets van de materie en dan druk ik me nog zeer eufemistisch uit. Als je als expert zo''n mooie duidelijke handtekening als die van Robin van Persie krijgt aangeboden met als bonus ook nog eens zijn naam eronder geschreven en je slaagt er van zo'n bekende handtekening niet in om de authenticteit daarvan  te bevestigen dan ben je in mijn ogen een clown en zeker geen schriftexpert. Dit verhaal is door mij eveneens naar de betreffende veilingmeester van Catawiki alsmede aan de aan mij toegewezen accountmanager gecommuniceerd dus het is niet zo dat ik dit enkel hier op mijn website met mijn grote schare medewerzamelaars deel. Een veilingmeester waar ik momenteel overigens verder naar tevredenheid mee samenwerk, laat ik dat ook gezegd hebben. Dit is een van de vele voorbeelden waar de expert compleet mis zit en dit komt de geloofwaardigheid en goede naam van de Catawiki Voetbalveiling zeker niet ten goede. Ook van andere professionele aanbieders op Catawiki hoor ik soortgelijke klachten, het gaat hier dus om een structureel probleem. Omdat Catawiki de naam van de expert "geheim" houdt kan er dus ook niet beoordeeld worden op grond van reputatie of het hier om een betrouwbaar, deskundige persoon gaat. Ik vraag me terdegen af waarom deze naam niet naar buiten wordt gebracht zodat er communicatie en research kan plaatsvinden over zijn deskundigheid.  

Mijn standpunt en stellingname is dus duidelijk, ik neem afstand van de deskundighied van deze expert en neem hem dus absoluut niet serieus. Ik zal dan ook geen second opinion's meer accepteren en uitvoeren van afgewezen Catawiki voetbal handtekeningen van derden puur om mezelf, maar zeker ook de aanbrenger hiervan een boel ergernis en frustratie te besparen.  Ik adviseer Catawiki stellig om op zoek te gaan naar een echte deskundige, en eveneens afstand te nemen van deze expert, als is het alleen al om verdere imagoschade te beperken en de reputatie van de veilingen niet verder te schaden.

Heeft ook U slechte ervaringen met deze anonieme expert, laat het me dan weten.

Collectables Unlimited

Hans Verbakel

 

 

Buddy Holly, handtekening certificeringsopdracht (COA)

13 januari 2017

Recentelijk werd ik benaderd of ik een muziekcontract zou willen authenticeren en certificeren waarop de handtekening van o.a. Buddy Holly zou staan. Een prachtige opdracht aangezien Buddy Holly een van de iconen uit de historie van de pop geschiedenis is. Ondanks dat mijn specialiteit het certificeren van Sport handtekeningen is, is het geen enkel probleem om een handtekening uit een andere verzamelaarstak te beoordelen. Het te volgen stappenplan blijft nl. steeds hetzelfde. Na uitgebreid onderzoek kon ik inderdaad bevestigen dat het hier ging om een originele authentieke handtekening van Buddy Holly en heb dus het hierbij horende Collectables Unlimited certificaat met hologramsticker kunnen verstrekken tot vreugde van de eigenaar.

 Heb jij nou zelf ook gesigneerde items waarvan je niet zeker bent of de authenticiteit wel klopt of wil je jouw eigen authentieke items verkoopverhogend laten zijn middels een geregistreerd COA, dan kun jij ook gebruik maken van deze unieke service voor Nederland. Kijk onder het kopje COA op deze website voor de voorwaarden en kosten.

Tot ziens

Collectables Unlimited

Hans Verbakel 

Certificate of Authentity (COA) waardevol of waardeloos ???!!!

Bron: Marktplaats

01-12-2016

Reeds enige keren heb ik hier de waarde van een Certificate of Authenticity (COA) besproken. Vanwege de wildgroei van allerlei items die tegenwoordig worden aangeboden met een "COA" zal ik hier nogmaals de eisen bespreken waaraan een fatsoenlijk COA dient te voldoen.

Allereerst dient het COA een datum, naam en handtekening te bevatten. Er moet uiteraard iemand verantwoordelijk zijn voor de afgifte van een COA, iemand die je daar op kunt aanspreken. Minimaal vereist zijn ook adresgegevens of een email/websiteadres zodat je daadwerkelijk ook contact met iemand kunt leggen in geval van vragen eo/of opmerkingen. Er dient causaal verband te zijn tussen item en COA. Er dient een beschrijving van het gesigneerde item op het COA te staan. Eveneens dient op de website van het bedrijf een sectie te staan hoe de garantieregeling van het COA werkt en op welke wijze deze kan worden aangesproken. Een item dient bij de uitgever van het COA met een uniek registratienummer te zijn ingeschreven in een database (met foto) voor het betreffende item, zodat reproductie van deze gegevens altijd opgevraagd kan worden. Dan zijn er bedrijven die gebruik maken van signeersessie's met bekende sporters. De meningen over deze handtekeningen zijn verdeeld. Sommigen vinden het prettig om een COA te krijgen met een foto op het COA te zien van de betreffende bekendheid tijdens de signeersessie alhoewel het zelden voorkomt dat er van de specifieke handtekening een specifieke foto wordt gemaakt. Heel vaak wordt er een algemene foto op het COA bijgevoegd, niet zijnde het exacte moment van signeren van uw item. Heeft dit dan meerwaarde ? Daar zijn de meningen over verdeeld. Net als dat er veel verzamelaars zijn die een "op de automatische piloot" vaak zonder enige emotie of gevoel geplaatste handtekening standaard niet willen hebben maar de voorkeur geven aan een persoonlijk opgehaalde handtekening na een wedstrijd of training waarbij, bij wijze van spreken, de afdrukken van zand aan de handen van de sporter nog te zien zijn op het gesigneerde shirt. In zo'n geval is het vrijwel onmogelijk om foto proof te kunnen overleggen omdat de handtekeningen verzamelaar zijn handen al vol heeft (ik spreek uit ervaring ;-) Ieder heeft hier zo zijn eigen voorkeuren, dus geen waarde oordeel hier verder over anders dan dat een foto van een signeersessie geen verplichting is en ook zo'n foto een valse handtekening niet echt maakt.

U ziet op de afbeelding een typisch voorbeeld van een COA wat op alle fronten niet voldoet aan hoe een fatsoenlijk COA er uit zou moeten zien. Slechter dan dit kun je niet treffen. Dit zogenaamde COA is niet meer waard dan het velletje papier waarop het is gedrukt. Ik bespreek een voor een de gebreken van dit COA;

1) Er staat geen naam van een verantwoordelijke persoon op, wel een onleesbare handtekening en een "bedrijfsnaam" Circuit Memorabilia. Op internet is niets te vinden over Circuit Memorabilia. Een lokale kvk check levert geen resultaat op en ook het PO box (!) adres komt tijdens een google onderzoek nergens naar boven. Het is dus zeer de vraag of "dit bedrijf" en deze po box wel bestaan. Nergens kun je op een website informatie over dit bedrijf lezen of adresinformatie verkrijgen die je toch echt nodig zult hebben in geval je aanspraak wenst te maken op de "lifetime guarantee" regeling die dit certificaat volgens haar letterlijke tekst geeft.  Daarnaast is van een hologramsticker op item en COA geen sprake dus er zal nooit kunnen worden aangetoond dat beiden bij elkaar horen. Er staat een nummer op het COA maar nergens is een emaiadres, gewoon adres, telefoonnummer of websiteadres te vinden waar dit nummer kan worden nagekeken om maar te zwijgen over het feit dat nergens de inhoud van de garantieregeling en de afwikkeling hiervan kan worden nagekeken. Kortom, op dit COA wordt er door de uitgever alles aan gedaan om de herkomst "geheim" te houden. Hoe zou dat komen denkt U ? Zou de uitgever van dit COA dit alles doen omdat hij graag met u contact wil hebben over de handtekening die hoort bij het COA of wil hij dit juist niet ?! U mag zelf de conclusie trekken. Kortom, de moraal van dit verhaal is dat de term COA niets zegt. Dit kan zoals in dit geval, simpelweg een binnen 2 minuten ontworpen en uitgeprint letterlijk waardeloos velletje papier zijn.  Een valse handtekening wordt niet echt door een willekeurig leuk uitziend COA, bedenkt u zich dat goed voordat u een handtekening koopt. Bekijk een COA altijd heel goed, kijk wat de strekking van het COA is en of u de garantievoorwaarden kunt nalezen. Kijk wie er verantwoordelijk voor is, kijk in het handelsregister of er echt wel sprake is van een bedrijf of van een particulier die doet alsof. Kijk of er adresgegevens staan zodat u verhaal kunt halen in geval van nood. Kortom doe u huiswerk goed voordat u een handtekening via internet koopt. Ik kan u verzekeren dat handtekeningen die vergezeld gaan van dit soort COA's in 99% van de gevallen niet authentiek zijn. De handtekening is uiteraard het belangrijkste om goed te bestuderen, maar daar gaat het in dit artikel even niet expliciet over. Hier kom ik binnenkort in een nieuw artikel uitgebreid op terug. Mocht u na uw eigen onderzoek nog steeds twijfelen over de authenticteit, schakel dan een professional in met verstand van zaken die u kan helpen met het vaststellen van de authenticiteit en kan behoeden voor miskopen. Meer informatie hierover treft u aan onder het kopje Certificaat. Wij zijn u hiermee graag van dienst. Succes met verzamelen !    

Collectables Unlimited

Hans Verbakel

 

 

Valse Max Verstappen gesigneerde memorabilia op Marktplaats incl. Update

5 november 2016

Op marktplaats is een verkoper actief die valse handtekeningen te koop aanbiedt van Max Verstappen. Het zijn voornamelijk items afkomstig van eenzelfde firma (Circuit Memorabilia) uit Gibraltar. Meerdere verzamelaars hebben mij hierover getipt. Men geeft een "COA" uit met het adres van een postbusfirma. Van dit bedrijf is nergens verder iets te vinden op internet, het bedrijf heeft geen website of telefoonnumer, dus het COA is niet meer waard dan het papier waarop het is gedrukt en de handtekeningen zijn knettervals. Ik heb deze verkoper hier al eens eerder persoonlijk op aangesproken en eveneens marktplaats en het management van Max Verstappen hiervan op de hoogte gebracht. Nader onderzoek naar deze verkoper loopt. Deze items worden aangeboden onder marktplaatsnaam "Verkoping" uit Putten maar deze verkoper is eerder op marktplaats actief geweest onder de namen Eastenders en Vlinder. Dit account staan geregistreerd op naam van Fenna Top uit Putten. Sta er niet van te kijken dat naar aanleiding van dit bericht de handelsnaam op Marktplaats wederom zal veranderen, maar hou bij Max Verstappen items dus het COA goed in de gaten. Ook acht ik het goed mogelijk dat de COA's vanaf nu worden weggelaten. Zodra er een COA uit Gibraltar met een PO Box adres bijstaat moet er direct een licht gaan branden. Uiteraard kunt u altijd aan mij voorleggen of een item ja, danwel nee, van deze verkoper afkomstig is.  U bent gewaarschuwd !

Collectables Unlimited

Hans Verbakel

UPDATE 30-11-2016 : Via een email adres op naam van Petra Schout krijg ik een anoniem mailtje waarin wordt geeist dat ik de naam Fenna Top uit Putten uit dit artikel moet halen. De vervalsingen van Max Verstappen worden echter volgens de anonieme schrijver,  niet weggehaald. Als je niets te verbergen hebt, waarom stuur je dan anonieme mailtjes met een fake emailadres...?! Inmiddels is duidelijk waarom deze anonieme persoon mij heeft gemaild en zijn naam van mijn site wil hebben. Een ander klant heeft hem nl. ook aangesproken op de verkoop van een valse Max Verstappen handtekening en wil geld terug maar dat weigert hij....Wordt vervolgd.

Aankondiging Marktplaats Veiling gesigneerde voetbalshirts

3 november 2016

Momenteel worden er een groot aantal "gesigneerde" veilingshirts/memorabilia geveild via een groot veilinghuis en wordt er op marktplaats veel reclame voor deze veiling gemaakt. Vanuit mijn expertise als sporthandtekeningenexpert krijg ik talloze vragen vanuit den lande of de aangeboden items en handtekeningen authentiek zijn. Voorpgesteld, een zichzelf respecterend authenticator zal nimmer een bindende uitspraak doen, enkel op basis van een foto. Om een gefundeerd advies te kunnen geven dien je op zijn minst het item in handen te hebben gehad en middels een aantal technieken een uitgebreid onderzoek te hebben gedaan alvorens je met een standpunt over een item of items komt. Dan is hier niet anders en dus ben ik gereserveerd. Wel is bij een aantal als "authentiek gesigneerd" aangeboden items duidelijk te zien dat het niet om authentieke handtekeningen gaat. Er worden nl. handtekeningen aangeboden waarvan de groote, vorm en layout identiek zijn aan op andere plaatsen (as we speak Ebay en Marktplaats) eveneens te koop aangeboden handtekenigen. Aangezien een handtekening nimmer 2x hetzelfde is is het dus technisch onmogelijk dat het hier om een authentiek handtekenig gaat maar zeer waarschijnlijk om zogenaamde autopen (robotarm) handtekeningen gaat. Sommige COA's doen vermoeden alsof ze door een bedrijf zijn uitgegeven maar zijn niet reproduceerbaar op adres en handelsregister en kunnen dus niet anders dan van een particulier afkomstig zijn die deze op een zolderkamer op zijn printertje heeft gefabriceerd.  M.a.w. garantie tot aan de deur als er uberhaupt al garantie wordt gegeven. Volgens een van de vragenstellers die mij heeft geraadpleegd over de authenticteit heeft hij contact hierover gehad met de organiserende veiling maar wordt er niets met zijn gegeven informatie gedaan. Ik adviseer potentieel geiintereseerden dus ook zeer terughouden te zijn met het bieden op deze genoemde items. Als je toch een bod wil doen vraag dan expliciet naar het retourneer beleid. Mocht je nl. achteraf alsnog een aangekocht object willen laten authentificeren met een officieel COA dan heb je in ieder geval een poot om op te staan met een fatsoenlijke garantieregeling indien zo'n item achteraf wordt afgekeurd voor COA. Voor de duidelijkheid, ik heb niet het gehele aanbod bekeken en ook niets in handen gehad, dus zeg ook niet dat het gehele aanbod niet authentiek is maar een aantal items waarop inmiddels flink is geboden zijn  99% zeker autopennen en dus geen echt gezette handtekeningen in tegenstelling tot wat er in de veilingomschrijving staat.

Collectables Unlimited

Hans Verbakel   

Account MANON Marktplaats

23.09.2016

Naar aanleiding van actuele vragen die ik krijg over de status van marktplaatsverkoper JOLLYCOEUR en/of OLIVI het volgende; Eerder heb ik hier de problematiek inzake deze persoon besproken. Veel van mijn vaste website bezoekers en volgers  vragen zich daarnaast af of deze persoon inmiddels van het toneel is verdwenen. Ik kan u helaas niet geruststellen, deze persoon is zeker niet van het toneel verdwenen maar tracht u allen (zoals een kameleon)  op een dwaalspoor te zetten door veelvuldig haar handelsnaam te wijzigen. JOLLYCOEUR, OLIVI, BONFIRE, SALINERO en SPORTSMEMORABILIA en MANON hebben in kort tijdsbestek synoniem gestaan voor dit account. 

Momenteel is SPORTSMEMORABILIA weer de actuele handelsnaam, zoalng het duurt... 

Daarnaast heeft deze persoon thans een item te koop staan op marktplaats van Stan Wawrinka wat bij Collectables Unlimited is gekocht. In de negatieve feedback die vervolgens door haar aan ons over deze transactie werd gegeven werd gesproken van een op de hoeken beschadigd item met een slechte kwaliteit lijst. Het vreemde is dat plotseling nu deze persoon de kaart zelf gaat verkopen het ineens een wel een fantastisch item betreft, gezien haar omschrijving van ditzelfde object op marktplaats.nl: -ik citeer- "Fraaie origineel door Stanislas Wawrinka gesigneerde ingelijste officiële fotokaart.." en " Prachtig met zwarte marker gesigneerd en mooi ingelijst". Over beschadigde hoeken wordt niet gesproken en al helemaal niet over een slechte kwaliteit lijst, integendeel, er wordt zelfs van "mooi ingelijst"  gesproken...Zie hier de betreffende advertentie:

http://www.marktplaats.nl/a/sport-en-fitness/tennis/m1089608616-wawrinka-origineel-gesigneerd-foto-collectables-unlimited.htmlc=8c285449651fa109c354bbabe740c1b&previousPage=lr&pos=1

Plotseling blijkt dit item toch eigenlijk wel een perfect item te zijn gezien haar typering van het item als "Zo goed als nieuw". Zoals eerder door mij aangegeven heeft deze persoon mij enkel trachten te beschadigen door het geven van onterechte negatieve feedback teneinde er zelf voordeel uit te behalen. Wederom valt deze persoon voor de zoveelste keer zwaar door de mand !

Koopt u overigens deze gesigneerde Wawrinka niet op Marktplaats, dezelfde foto is te koop op Ebay Duitsland  voor Euro 2,99 ipv. de Euro 49,95 die OLIVI hiervoor vraagt  !!!!

http://www.ebay.de/itm/Stanislas-Wawrinka-SCHWEIZ-sign-AK-A-5-SIEGER-US-OPEN-2016-/201673050467?hash=item2ef4a68963:g:PkIAAOSwYIxX4YmF

 

Collectables Unlimited

Hans Verbakel

 

Aanvulling 26.09.2016 : Zoals verwacht heeft de persoon in kwestie direct na het verschijnen van dit bericht de Wawrinka advertentie op Marktplaats weggehaald en wederom haar accountnaam veranderd naar MANON. De advertentie is weer opnieuw opgevoerd onder deze naam en de vraagprijs is naar Euro 39,95 verlaagd. Zie:

http://www.marktplaats.nl/a/sport-en-fitness/tennis/m1091226775-stan-wawrinka-origineel-gesigneerd-foto-ingelijst-met-coa.html?c=8c285449651fa109c354bbabe740c1b&previousPage=lr&pos=1

Waarschijnlijk past deze verkoper na het lezen van de aanvulling de advertentie en handelsnaam weer direct aan. Toest u in dat geval simpel de naam WAWRINKA in op Marktplaats en u zult de advertentie direct zien. Mocht u toch interesse hebben in dit item (wat ik me niet kan voorstellen omdat hetzelfde item op Ebay.de te koop is voor nog geen 3 Euro) vraag de verkoper dan of dit hetzelfde item is, als wat door haar eerder is getypeerd als een op de hoeken beschadigd item met een slechte kwalteit lijst, dusdanig slecht volgens de verkoper dat er direct een lading onterechte negatieve feedback voor is afgegeven. Dat kan nl. niet anders aangezien onze Collectables Unlimited hologram sticker duidelijk zichtbaar op de foto aanwezig is ! Vergeet vooral niet te vragen waarom er over deze beschadigingen en slechte kwaliteit lijst in deze marktplaats advertentie met geen woord over wordt gerept. U wordt dus blijkbaar willens en wetens een verkeerde voorstelling van zaken voorgespiegeld. Zolang deze verkoper de onterecht gegeven negatieve feedback niet verwijderd blijft ik haar volgen en zal ik misstanden blijven publiceren.  

 

 

  

"Taxi for Senna" ter veiling aangeboden op Catawiki

21-9-2016

 

Vanaf as vrijdag 23 september 12.00 uur in de Catawiki veiling een extreem zeldzame 1:43 Minichamps miniatuur uit de Ayrton Senna Collection Edition 43 no. 27 genaamd "Taxi for Senna". Dit model is zeer gewild maar vrijwel nergens meer verkrijgbaar. Wij hebben er nog 1 in nieuwstaat en originele verpakking. U kunt hierop meebieden op Catawiki, het grootste online veilinghuis van Europa; http://veiling.catawiki.nl/kavels/7859113-minichamps-ayrton-senna-collection-schaal-1-43-williams-renault-fw-14-taxi-for-senna

Succes met bieden !

Collectables Unlimited
Hans Verbakel

Charity veiling voor het Ronald McDonald Huis Zuidoost-Babant

In navolging op vorig jaar, zullen wij dit jaar in de maand september wederom de opbrengst van een veilinkavel volledig ter beschikking stellen aan het goede doel. Vorig jaar verleende Joop Zoetemelk zijn medewerking aan dit mooie initiatief en deze keer zullen een origineel gesigneerd shirt en cap (rechtstreeks afkomstig van de officiele Max Verstappen webshop)  en een origineel gesigneerde ingelijste fotoposter van Max Verstappen voor een mooie opbrengst moeten zorgen. De opbrengst van dit kavel gaat weer volledig naar het Ronald McDonald huis in Veldhoven en het veilinghuis heeft wederom toegezegd haar commisie eveneens ter beschikking te stellen aan het huis. Nadere details volgen z.s.m. Informatie over het Ronald McDonald huis treft u hier aan: 

https://www.kinderfonds.nl/huis-zuidoost-brabant

WIlt u gaan meebieden op dit bijzondere item, stuur mij nu dan alvast een email (info@collectables-unlimited.nl) en dan zal ik u een notificatie met directe link sturen zodra deze veiling live gaat.

Collectables Unlimited

Hans Verbakel

 

Muhammad Ali origineel gesigneerde bokshandschoen, Extreem zeldzaam !

4 augustus 2016 13:18 

We've got him ! Collectables Unlimited heeft na jaren speuren eindelijk een voor Europeese begrippen, extreem uniek stuk sports memorabilia weten te bemachtigen; Een linkerbokshandschoen uit de jaren 80, origineel gesigneerd door The Greatest, Muhammad Ali (RIP) inclusief alle officiele papieren en letter of authentification van JSA. Zeer binnenkort wordt dit stuk internationaal geveild en de verwachtingen zijn op voorhand zeer hoog gespannen. Mocht je interesse hebben om mee te gaan bieden op dit unieke stuk sporthistorie stuur me dan alvast een persoonlijk bericht zodat ik je de link en naam van het veilinghuis kan doorgeven zodra de veiling van start is gegaan.

Collectables Unlimited

Hans Verbakel

Catawiki Sports en Voetbal Memorabilia veiling, Nieuw Beleid

Ik krijg momenteel veel vragen van klanten en prospects waarom bepaalde items niet meer via de Sports en Voetbal online veilinghuis Catawiki te koop worden aangeboden. Catawiki heeft nl. besloten haar acceptatiebeleid te gaan herschrijven waardoor bepaalde items niet mee in hun strategie passen en dus ook niet meer worden opgenomen in hun assortiment. Voor specifieke details verwijs ik u naar de betreffende veilingmeesters. Binnenkort zal ik dus mijn webshop gaan actualiseren en uitbreiden en bepaalde van de producten die nu op Catawiki buiten de boot vallen alsnog te koop gaan aanbieden. Hou dud de website goed in de gaten !

Collectables Unlimited

 Hans Verbakel 

 

 

PSA/DNA en JSA waterdicht ?

Ik krijg de laatste tijd veel vragen of het verstandig is een item te laten certificeren in USA bij "worldleading company's" als PSA/DNA of JSA. Vooropgesteld, zij werken met de nieuwste technieken en hebben verschillende expertises in huis. Je dient natuurlijk wel met behoorlijke kosten rekening te houden plus vanzelfsprekend dubbele verzendkosten. Hebben zij het altijd bij het juiste eind ? Een Amerikaanse verzamelaar nam de proef op de som en stuurde 100 origineel door hem persoonlijk face to face verkregen handtekeningen naar  PSA/DNA toe. Dus over de authenticiteit van deze items kon geen misverstand zijn. Wat schetste zijn verbazing ? PSA/DNA keurde 15% van de handtekeningen af ! Nu is een steekproef van 100 items statistisch gezien natuurlijk niet waterdicht maar toch zegt het weldegelijk iets over mogelijke foutkansen. Logisch, aangezien handtekeningen beoordelen geen exacte wetenschap is. Is PSA/DNA dan geen betrouwbaar instrument ? Dat is te kort door de bocht om zo te stellen, uit de steekproef blijkt echter wel dat deze methode niet waterdicht is. Zolang je er dus maar niet vanuit gaat dat deze methode foutloos en waterdicht is,  is het een prima manier om je item te laten certificeren of te laten controleren. Ook handtekeningen die in de haast zijn gezet lenen zich niet echt voor een certificering aangezien er bij twijfel of afwijkingen  zal worden afgewezen. Ondanks dat is met name JSA nog steeds wel de meest betrouwbare service ter wereld. Succes !

Collectables Unlimited

Hans Verbakel

Introductie "Koopjeshoek" via WEBSHOP

20-04-2016

Vanaf morgen is het mogelijk ook via niet veilingkanalen bij ons te kopen. Wij introduceren een nieuwe WEBSHOP.   Hier zullen wij met regelmaat prachtige aanbiedingen plaatsen. Enerzijds omdat er op een veiling al een vergelijkbaar aanbod van deze producten wordt aangeboden en anderzijds omdat wij het prettig vinden als jij met regelmaat een kijkje komt nemen op deze site. De items die je in onze WEBSHOP ziet staan koopt je normal gesproken onder de werkelijke marktwaarde. Tot snel !

Collectables Unlimited

Hans Verbakel 

 

Debuutshirt Johan Cruijff Nederlands Elftal 1966 ?????

12-4-2016

Via mijn netwerk kreeg ik de vraag van een klant of ik interesse had om een waarschijnlijk oud matchworn shirt van Johan Cruijff in het Nederlands Elftal op authenticiteit te checken en bij gebleken positief resultaat te laten veilen. Ik kan je verzekeren dat je hart dan sneller gaat kloppen. Vanzelfsprekend neem ik zo'n opdracht aan en al vrij snel na bestudering van de foto's van het shirt kwam ik tot de voorlopige conclusie dat het shirt waarschijnlijk niet authentiek zou zijn. Het oranje logo van de leeuw van het echte schirt leek op foto's uit de overlevering van die wedstrijd groter te zijn dan het mij aangeboden shirt en ook het rugnummer leek anders. Ook de bepaling van de herkomst van het shirt liep al snel op een dood spoor uit. Het shirt zou afkomstig zijn via een veiling terwijl er geen veilingpapieren aanwezig waren. Desalniettemin heb ik vervolgens mijn contacten bij de KNVB aangesproken en heb ik de vraag bij MERK-X uitgezet aangezien er een MERK-X label in de kraag van het aangeboden shirt zat. Uiteindelijk kreeg ik te horen via de KNVB dat dit shirt geen authentiek shirt kon zijn omdat MERK-X destijds niet werd gebruikt.  Erg jammer, maar niet verrassend alhoewel mijn klant tot het laatste moment heilig geloofde in een positieve afloop, dus voor hem was het een extra grote teleurstelling. Ik kan me dat wel indenken in de week dat er een Barcelona matchworn shirt van Johan Cruijff is verkocht voor Euro 24.000,=.  Zou dit shirt authentiek zijn geweest dan had het waarschijnlijk minstens het dubbele van het Barcelona shirt opgebracht. Op het moment dat de directe bron van het shirt (KNVB) echter onvoorwaardelijk negatief advies over dit shirt geeft, op welke gronden dan ook, kan ik een officiele Collectables Unlimited Certificering simpelweg niet verantwoorden. Zonder een behaald theorie examen voor je rijbewijs mag je ook niet voor je praktijk op, dat is hier niet anders. Dus ook voor dit soort vragen kun je ons inschakelen, altijd in het voortraject op basis van no cure, no pay.

Collectables Unlimited

Hans Verbakel 

P.S. Ter bescherming van de privacy van deze klant zijn enkele details in dit verhaal weggelaten of aangepast.

Certificering door Collectables Unlimited, Michael Schumacher originele handtekening

25-02-2016

Afgelopen week kreeg ik wederom een prachtige opdracht binnen. Ik kreeg het verzoek om een handtekening van Michael Schumacher te authentificeren en te certificeren. In simpel Nederlands; beoordelen op authenticiteit van de handtekening en bij een positieve conclusie een Collectables Unlimited Certificate of Authenticity (COA) uitgeven. Dit soort opdrachten zijn altijd een grote uitdaging aangezien de handtekening van Michael Schumacher een van de meest vervalste handtekening ter wereld is en structureel in the USA Most Forged Top 10 staat. Meer dan 85% van de handtekeningen die ik van Michael Schumacher in de praktijk tegen kom zijn vervalsingen, secretarials (gezet door een "secretaresse") of autopen machines (apparaten die machinaal een handtekening zetten) Grote zorgvuldigheid dient  dus hierbij te worden betracht. Ik gebruik verschillende technieken om zo'n handtekening op authenticiteit te onderzoeken zoals bv. een referentie database,tijdlijn onderzoek, loep- en lichtonderzoek, papieronderzoek, grafologisch onderzoek, algehele expertise en kennis en vooral ervaring.  Het ging hier specifiek om een stuk hout waarop later een 1:18 model Ferrari in vitrine zou worden bijgeplaatst. In dit soort gevalen is extra aandacht vereist omdat een de "handtekening plaatser" eigenlijk net als bij een wit stukje papier een "carte blanch" signeert en in praktijk dat heel vaak zal weigeren. Na uitgebreid onderzoek kon ik deze handtekening echter onmiskenbaar kwalificeren als GENUINE (echt) en dus een Certificate of Authenticity afgeven voor dit mooie stuk sporthistorie. Wilt u ook uw bijzondere gesigneerde item laten certificeren zodat U absolute zekerheid heeft over de authenticiteit ? Of wilt u een item verkopen en door middel van een Certificate of Authenticity een significant hogere opbrengst genereren ? Kijk dan op deze website onder het kopje Certificaat: COA (certificaat)

Collectables Unlimited

Hans Verbakel

"We got him", 4x Limited Edition (1.000 pcs) 1:43 Max Verstappen "Youngest point scorer ever" Extreem Zeldzaam.

Collectables Unlimited heeft beslag kunnen leggen op 4 exemplaren van de limited edition uitvoering van Max Verstappen's Toro Rosso. Het betreft het model van de GP van Maleisie waar Max Verstappen als jongste coureur aller tijden WK punten behaalde. Dit is eveneens in de tekst van dit model te zien; "Youngest point scorer ever". Van deze uitvoering zijn er maar 1.000 stuks uitgebracht en het model was binnen 26 uur uitverkocht. Bij het model komt een genummerd, origineel door Max Verstappen gesigneerd,  Certificate of Authenticity (COA). Levering uiterlijk november a.s. Wij accepteren reeds voorbiedingen. Stuur ons een mail met uw maximale bod op 1 model. Wij berichten z.s.m. indien u de hoogste bieder bent.

Certificering door Collectables Unlimited, Muhammad Ali gesigneerde foto

15-09-2015

Afgelopen week kreeg ik een prachtige opdracht binnen. Ik kreeg het verzoek om een oude foto van Muhammad Ali met handtekening te beoordelen op authenticiteit en bij gebleken geschiktheid een Certificate of Authenticity (COA) af te geven. Dit soort opdrachten zijn altijd een grote uitdaging aangezien de handtekening van Muhammad Ali een van de meest vervalste handtekening ter wereld is en structureel in the USA Most Forged Top 5 staat. 85% van de handtekeningen die ik van Muhammad Ali in de praktijk tegen kom zijn vervalsingen, secretarials (gezet door een "secretaresse") of autopen machines (apparaten die machinaal een handtekening zetten) Grote zorgvuldigheid dient  dus hierbij te worden betracht. Ik gebruik verschillende technieken om zo'n handtekening op authenticiteit te onderzoeken zoals bv. een referentie database, loeponderzoek, papieronderzoek, grafologisch onderzoek, algehele expertise en kennis en vooral ervaring.  Ondanks de mindere staat van de foto kon ik deze handtekening onmiskenbaar kwalificeren als GENUINE (echt) en dus een Certificate of Authenticity afgeven voor dit zeldzame stuk sporthistorie, Wilt u ook uw bijzondere gesigneerde item laten certificeren zodat het bij verkoop meer opbrengt, kijk dan hier voor meer informatie : COA (certificaat)

Gooi nooit zomaar iets weg.....

05-09-2015

Deze week heb ik een prachtig stuk voetbal memorabilia van een vrijwel zekere gang naar het halfrond archief gered. Via via kreeg ik een prachtige authentieke voetbal uit 1990 in handen, volledig gesigneerd door de toenmalige PSV selectie. Deze selectie won 2 jaar eerder in 1988 de Europacup 1 en veel van de spelers van toen hebben deze bal van hun handtekening voorzien. Helaas door de tand des tijds was de binnenbal volledig losgekomen van de buitenbal en dus was deze bal niet meer oppompbaar. Via google ben ik in contact gekomen met een authentieke ballenmaker (jawel, die bestaan..) genaamd Sjaak, en hij heeft de bal op ambachtelijke wijze fantastisch gereanimeerd waardoor deze bal een prachtige 2e leven krijgt en binnenkort waarschijnlijk te zien zal zijn op de Sports memorabilia Veiling van het grootste veilinghuis van Europa, Catawiki. Of misschien hou ik 'm toch zelf.......?! 

Nieuwe aanwinst voor Nationaal Voetbalmuseum Roosendaal geleverd door Collectables Unlimited

03-09-2015

Het Nationaal Voetbal Museum Roosendaal heeft deze ingelijste origineel gesigneerde handschoenen van Edwin van der Sar gekocht bij Collectables Unlimited voor uitbreiding van hun Collectie. Leuk om te zien dat niet alleen bedrijven en particulieren mij weten te vinden als het gaat om bijzondere Sports Memorabilia, maar ook Musea !

Update Website www.collectables-unlimited.nl

03-09-2015

Vandaag heb ik de website geactualiseerd. Er is nieuws over de samenwerking van Collectables Unlimited met het Ronald McDonald huis Zuidoost-Brabant. De sectie "Bekende Klanten" is geactualiseerd. De sectie "Meet the Stars"is eveneens bijgewerkt. Veel kijkplezier !

Jan van Beveren's handdruk in het PSV Museum

15-08-2015 

Met regelmaat tref ik op zolders van mensen dozen aan met oude Sports Memorabilia. Ze willen graag de zolder opruimen en willen graag "van die rommel af". Vanzelfsprekend kom ik dan altijd graag even kijken of er iets leuks tussen zit en ik kan je verklapen de mooiste items tref je daartussen aan ! Zo ook de zilveren vergulde handdruk die ik aantrof in een oude doos. Aan de kenmerkende handtekening zag ik direct dat het om Jan van Beveren ging, PSV icoon en de beste Nederlandse doelman aller tijden die helaas te vroeg is overleden. Zijn naam stond overigens ook op het stuk gedrukt. Een tegel van 30x30 cm ongeveer 3 kilo zwaar, ik zag direct dat dit een bijzonder item moest zijn. De eigenaar was blij dat hij ervan af was, wat moest hij toch met die rommel doen...

Ik heb vervolgens het item compleet opgepoetst en gepolijst en het ter veiling aangebracht op de Sports Memorabilia veiling van Catawiki, het grootste online veilinghuis van Europa. De veilingmeester was direct enthousiast en nam het item direct op in de kavellijst van de eerstkomende veiling. Ik heb vervolgens het PSV museum nog getipt en aangegeven dat er een heel mooi item voor hen op de rol stond om geveild te worden maar had daar verder geen reactie meer op gehad.  Uiteindelijk werd het kavel gekocht door een onbekende bieder en bracht het een prachtig mooi bedrag op.  

Vorige week bracht ik voor het eerste een bezoek aan het PSV Museum in Eindhoven. Mijn vader was 72 jaar geworden en ik had hem uitgenodigd voor een rondleiding in het PSV Stadion in combinatie met een bezoek aan het PSV Museum. Overigens, dit tripje kan ik iedereen die voetbal een warm hart toedraagt zeer aanbevelen. Wat schetste mijn verbazing, bij de floor of fame met allerlei unieke relikwieën van de beroemdste PSV voetballers uit de geschiedenis zag ik plotseling de betreffende handdruk liggen! Wat bleek, de onbekende bieder bleek PSV te zijn en zij waren, waarschijnlijk naar aanleiding van mijn tip, mee gaan bieden op de handdruk. Met gepaste trots kan ik dus nu zeggen dat niet alleen particulieren en bedrijven de weg naar mij hebben weten te vnden als het gaat om exclusieve Sports memorabilia, Maar zelfs ook Musea ! 

Marktplaats, Luilekkerland voor oplichters !

10-08-2015

Veel verzamelaars van Sports Memorabilia gebruiken Marktplaats om hun collectie uit te breiden. Uit ons recent onderzoek is gebleken dat ruim 85% van de aangeboden gesigneerde Sports Memorabilia vervalst is. Enerzijds omdat er vanuit Marktplaats geen enkele controle is op de aangeboden goederen. Er zitten geen medewerkers met verstand van zaken dus een vervalser waant zich hier in Luilekkerland en kan aanbieden wat hij wil. Veel potentiele kopers denken dat Marktplaats hen wel zal beschermen tegen dit soort onverlaten, maar niets is minder waar. Ik heb Marktplaats regelmatig getipt dat er vervalsingen werden aangeboden maar er werd niets mee gedaan. Vandaar dat notoire oplichters onder de meeste mooie exotische namen als JESSICA, VLINDER, MOOIE SPULLEN, EASTENDERS, ORANJELEEUW88 etc zich heerlijk kunnen uitleven met hun "authentieke waar" op Marktplaats. Probeer het anders zelf maar eens, zet een willekeurig krabbeltje op een stukje papier. Om het iets geloofwaardiger te maken scheur je dit stukje papier uit het voorwoord van een  oud boek dat bij je oma in de boekenkast staat. Zet het op marktplaats onder het kopje "Originele handtekening van (ik noem maar wat) "Paus Johannes Paulus" en ik verzeker je dat Marktplaats de advertentie niet zal weghalen, en dat er biedingen op zullen komen, maakt niet uit of de handtekening lijkt of niet...vandaar mijn eerdere opmerking Luilekkerland voor Vervalsers. Een mooi praktijk voorbeeld; Het shirt hierboven wordt op Marktplaats aangeboden als "Shirt met de originele handtekeningen van de spelers van het Nederlands Elftal" Allereerst zie ik vanuit ervaring al direct dat dat niet klopt. De handtekeningen zijn te netjes, te volledig en lopen nergens door elkaar heen, en details zijn leesbaar.  Dat strookt niet met de praktijk van de dag. Vervolgens is de foto erg slecht belicht. Als u denkt dat dat waarschijnlijk komt omdat dit item door een goedbedoelde particulier zonder veel fotografie ervaring is gedaan dan kan ik u uit de droom helpen. Met opzet, dus willens en wetens is deze foto slecht belicht om niet al te veel details prijs te geven.  Kortom, een schoolvoorbeeld van een shirt met gedrukte (dus geen originele !) handtekeningen. Ik spreek de koper erop aan en die zegt volmondig dat hij het shirt en de handtekeningen heeft gekregen op een sponsorbijeenkomst van Nationale Nederlanden. Nou zou dat laatste nog kunnen aangezien Nationale Nederlanden jarenlang sponsor is geweest van het Nederlands Elftal. Er is echter een belangrijk ding dat de verkoper hier over het hoofd ziet. Uit ervaring weet ik dat er verschillende misdrukken zijn geweest bij deze categorie shirts en dat sommige handtekeningen er 2x op gedrukt staan. Zo ook hier, blauw omkaderd, 2x exact dezelfde handtekening van Ruud van Nistelriooij. Identiek aan elkaar, dus 1000% gedrukt...Toen ik de verkoper hier mee confronteerde heb ik niets meer van hem vernomen en was zijn account een uur later nergens meer te vinden,...ik bedoel maar. Je zou als klant maar een dikke 350 euro voor dit shirt hebben betaald en achteraf een waardeloos vod met een misdruk ter waarde van max 25 euro hebben gekregen. Moraal van dit verhaal is dus om verschrikkelijk uit te kijken als je geen verstand van zaken hebt met je aankopen op Marktplaats of Ebay. Ook zelfgemaakte "certificaten van echtheid" maken een valse handtekening niet echt. Schakel een deskundige in die middels een quickscan kan zien of iets authentiek is wat je van plan bent om te kopen, of nog beter koop via gerenomeerde veilinghuizen als Catawiki, waar een veilingmeester meekijkt en een notaris toezicht houdt. Succes met verzamelen !

Collectables Unlimited

Hans Verbakel

Veilingen van Catawiki onder vrijwillig Notarieel Toezicht

01-06-2015

Betrouwbaarheid en veiligheid staan bij Catawiki hoog in het vaandel. Om de betrouwbaarheid van biedingen te waarborgen wordt het verloop van onze veilingen gecontroleerd door onafhankelijk notaris mr. J. Borren van mr M.J. Meijer Notarissen N.V. te Amsterdam.

Meijer Notarissen N.V. is opgericht in 1909 en is een internationaal opererend notariskantoor. Notaris mr. J. Borren is gespecialiseerd in veilingen en verricht ook toezicht bij andere gerenommeerde veilinghuizen.

Wat betekent dit ?

Alle biedingen die op Catawiki worden gedaan staan onder notarieel toezicht. De onafhankelijke notaris kan op ieder gewenst moment in het Catawiki veilingsysteem de complete biedgeschiedenis van alle bieders en alle veilingen bekijken. De toegang tot dit systeem is volledig voorbehouden aan de notaris, overige externe partijen kunnen deze biedinformatie niet inzien.

Wat controleert de Notaris ?

De notaris controleert onder andere of alle door Catawiki opgestelde regels en algemene voorwaarden worden gehandhaafd.

 

Shirts Collectables Unlimited hangen in Nationaal Voetbalmuseum

10-3-2015

 

Vanaf vrijdag 6 maart hangen tijdelijk 25 zeer bijzondere origineel gesigneerde voetbalshirts uit de collectie van Collectables Unlimited in het Nationaal Voetbalmuseum in Roosendaal . Nationale sterren als Johan Cruijff, Faas Wilkes, Frans de Munck, Coen Moulijn, Jan van Beveren en Patrick Kluivert, maar ook internationale grootheden als Alfredo Di Stefano, Eusebio, Ronaldo, Beckenbauer, Neymar, Pele, Socrates, Platini etc zijn daar te bewonderen.

Overeenstemming Collectables Unlimited met Nationaal Voetbal Museum in Roosendaal

19-01-2015

Vorige week heeft Collectables Unlimited overeenstemming bereikt met het Nationaal Voetbal Museum in Middelburg over het leveren van 20 exclusieve persoonlijk gesigneerde voetbalshirts van (voormalig) topvoetballers. Een speciaal deel van het museum zal worden gebruikt om deze shirts aan een groot publiek te kunnen laten zien. Deze collectie zal in bruikleen worden gegeven voor de periode van 1 jaar. Het Nationaal Voetbal Museum in Roosendaal is een voortzetting van het Nationaal Voetbalmuseum in Middelburg en heeft haar deuren geopend sinds september 2014. Meer info over het Nationaal Voetbal Museum vindt u op de website www.voetbalexperience.nl

Recordopbrengst Catawiki Sports Memorabilia Veiling voor gesigneerde JM Fangio

9-01-2015:

In de 1e week van het officiele bestaan van Collectables Unlimited heeft een origineel gesigneerde foto uit 1968 van 5-voudig wereldkampioen Formule 1, Juan Manuel Fangio, een bedrag opgebracht van Euro 1.750,=.

Dit bijzondere item werd 8 januari jl. geveild op de wekelijkse Sports Memorabilia veiling van het grootste online veilinghuis van Europa, Catawiki. Het is de hoogste opbrengst voor een individueel kavel in de geschiedenis van de Sports memorabilia veiling van Catawiki. In de laatste seconden van de veiling ontstond er een waar bied "gevecht" tussen 2 internationale bieders, waarna het eindbedrag uiteindelijk op Euro 1.750,= bleef steken. Ik ontving gisteravond laat de nog de welgemeende felicitatie's van de veilingmeester die ook van zo'n mooie opbrengst niet had durven dromen. Daarnaast werden gisteravond nog 14 overige kavels van Collectables Unlimited geveild. Kortom, een mooie opsteker !